Tilde Bergström

november 2015

I november firade jag min första födelsedag utan att bli väckt av familjen, och jag som trodde att jag även skulle få fira min första födelsedag med sol och sommarvärme blev ju smått snopen när hela november visade sig bestå utav regnperiod. Men eftersom att regn och åska råkar vara mitt absoluta favoritväder så blev det väl ganska bra ändå. För finns det något bättre än att bada i Nairobis monsunregn som vi gjorde en kväll i november? Tveksamt. 

Jag var på Love School (som varje månad hittills) och spenderade en helg i Nkokidongoi med vår nyvunne Facebookvän, guide och maasai Gaddiel. Där vandrade vi i en skog med babianer och sov på en takterrass tillsammans med illsinta skalbaggar. En annan helg var vi på safari i Nakuru, satt helt stumma av förundran när 8 lejon strök sig mot bussens utsida, såg mer noshörningar än någonsin förut, poserade framför vattenfall, diskade på världshistoriens smutsigaste toalett med hushållspapper istället för diskborste och somnade i tält med mina tjejer.

En dag tog Frederik med lilla klassen till helikopterplattan och italiensk restaurang och en annan var vi på mycket viktig filmvisning i downtown med Herman. Någon dag i november hade jag bott 100 dagar i Kenya och den kvällen bjöd boardingen hela internatet på kinarestaurang och vi såg Mockingjay på bio för 30 spänn. Hade den roligaste utgången någonsin och sov mindre ensam och mer med vänner, för att det är så mycket bättre att somna bredvid dem man tycker om. Vi tjuvstartade på jul genom en julpysseldag och om jag inte minns helt fel så tror jag att den sista kvällen i november spenderades på UTAM festival. 

November i Sverige brukar kännas som ganska grå, men denna månad kändes precis tvärt om - så färgglad som det bara går. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas