Tilde Bergström

Att välja Kenya

Jag har alltid tänkt på ett utbytesår som något jag skulle vilja göra, en chans att få komma ut i världen så fort som möjligt. I början var USA det enda land jag hade hört att folk åkte till, men gymnasiet och utbytesår låg ändå så långt fram i tiden att jag inte funderade så mycket mer över det. Sedan började högstadiet lida mot sitt slut och de där avlägsna drömmarna kom allt närmare. Jag började också få reda på mer om möjligheterna som utbytesstudent, och insåg att det var ju inte alls bara USA somm fanns tillgängligt! Varför inte Australien, eller allra helst, Nya Zeeland? Jag ville uppleva ett så stort äventyr som möjligt, lära mig så mycket nytt jag bara kunde. 

Under hösten av ettan hittade jag utav en slump Svenska skolan i Nairobi. Lite slösurf ledde till en blogg skriven av en tjej som hade gått där något år innan. Jag satt som klistrad vi datorn tills jag hade finkammat bloggen på vartenda inlägg hon någonsin publicerat från året i Kenya. Efter det var jag fast. Jag lusläste varenda blogg jag kom över och kunde sitta uppe långt in på nätterna och titta på videos skapade av tidigare elever. Jag visste att jag hade hittat rätt, det här var vad jag skulle göra! Att bo på internat, åka på safari, uppleva något helt nytt, herregud, bara tanken på allt det fick det att pirra i hela mig. Det var en helt ny känsla, jag hade aldrig velat någonting så mycket i hela mitt liv. 

Så fort jag kunde sökte jag in till skolan. Det var så många dokument som skulle fyllas i och jag ägnade lång tid åt det peronliga brevet, och för varje steg blev man lite mer involverad. Det här ledde till helt andra känslor. Ångesten och oron över att inte komma in, över att få sin dröm krossad, den satt i länge. 

Till den andra april närmare bestämt. Då, i en solig skidbacke vid sidan av min lillasyster, fick jag mejlet som ändrade allt. Och nu, nästan ett år efter den där dagen då jag av en slump hittade en blogg, är det jag som sitter med långa packlistor och inköpslistor och väntar på att mitt äventyr ska börja. Det är så jävla sjukt och jag är så taggad att jag tror att jag kommer spricka!!!!! 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas