Tilde Bergström

dag 100 !!!!

Så blev plötsligt tvåsiffrigt till tresiffrigt och jag har redan spenderat alldeles för många dagar här än vad som är hållbart ur "jag-vill-aldrig-lämna-SSN" perspektivet. 

Dag 100 spenderades alldeles förträffligt, speciellt för att vara en vanlig onsdag. Alla elever på internatet blev utslängda så att skolföräldrar och dylikt kunde äta julbord och dricka nubbar i vår matsal, men jag hörde nog ingen som klagade då det resulterade i Kina-restaurang som boardingen stod för. Känslan av att bo i Kenya var stark när man satt där under tälttaket samtidigt som monsunregnet öste ner och strömmen gick och kom tillbaka om vartannat. Det blev att äta nudlar i mörkret och få färgglada ficklampor som present från restaurangen. 

Efter middagen var vi en skara människor som istället för att åka hem fick en buss för att åka och kolla på sista delen i the Hunger Games. Vet ärligt talat inte vad som har flugit i boardingen, plötsligt bjuder de på restaurangbesök för 70 pers och tillåter biobesök och hemkomst klockan halv tolv på en onsdag istället för halv sju (som de strikt har följt till punkt och pricka övriga 99 dagar???). Men det är la gött, och som Frederik så klokt poängterade så "är det nog bara bra att skippa läxis ibland, ingen orkar ändå göra det 7 till 9 varje dag". Klok boardingvärd. 

En nyutkommen film i 3D kostar alltså 33 spänn att se på bio, det kommer kännas som rena rama rånet bara att köpa den där extra plastpåsen på ICA när man kommer hem till Sverige sedan. Filmen inleddes med att Kenyas flagga prydde hela duken och något som vi spekulerade kring att det borde vara Kenyas nationalsång dånade ur högtalarna. Mycket intressant. Om man vill undvika tårar så rekommenderas det inte att ha en lillasyster som bor på andra sidan jordklotet, eller att ha en lillasyster över huvud taget för den delen. Annars rekommenderas den starkt. 

Godnatt vänner, och tack för 100 fina dagar. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas