Tilde Bergström

Nakuru - dag 1

Något av det bästa med att bo i Kenya och på SSN måste ju vara alla utflykter, resor och ständigt nya upplevelser som man får vara med om. Denna helg bar det av till Nakuru National Park, för att addera till mina stadigt ökande safariupplevelser. Efter en relativt kort bussresa (5-6 timmar börjar alltså anses som kort), som vanligt innehållande kisspaus på något av det mest illaluktande som Kenya har att erbjuda, så anlände vi till campet. 

Vi fick bland annat skåda denna längs vägen. 

Nakuru <333 Såhär grönt och fint var det näst intill överallt, till skillnad från tidigare parker vi besökt. 

Jag och Elsa reppade såklart de berömda cowboyhattarna, denna gång poserandes framför ett dånande vattenfall. 

Efter att tälten var uppsatta (vilket vi börjar bli riktigt rutinerade på vid det här laget) så var det dags för Game Drive nummer 1. 

Nakuru hade inte bara finast miljö utan var nog också bäst i djurväg av alla hittills besökta parker. Något av det första vi får se är 8 lejon som är så nära att morrhåren nästan stryker mot bussen när de går förbi?? Lite sådär tappa-andan häftigt. 

Lejonen följdes bland annat av bufflar...

...och noshörningar!!! Nakuru ska tydligen vara en av Kenyas bästa parker om man vill få syn på dessa bjässar, och den levde minst sagt upp till förväntningarna. 

Lite såhär kan det se ut när man sticker ut huvudet ur bussen för att få syn på den där noshörningen. 

När regnet började smattra mot fönsterrutorna så begav vi oss tillbaka mot campet. Kröp in i tältet och värmde oss i sovsäckarna. Satt vid lägerelden i otaliga timmar. Diskade middagen i ett provisoriskt badrum med hushållspapper eftersom diskborstarna tydligen hade blivit kvar på internatet. Åt ett fenomenalt kvällsfika bestående utav popcorn och grillade bananer (som jag misslyckades totalt med att grilla då mina försök ständigt resulterade i att bananerna låg i askan), hade musikquiz samt lyssnade på Christians udda val av lägereldsmusik; hårdrock blandat med tung house. Ganska bra ändå. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas