Tilde Bergström

Nairobi National Park

Klockan stod på 5.30 imorse och klockan 6.00 satt vi i bussen påväg till Nairobis nationalpark som ligger ungefär en halvtimme från skolan. Tidiga morgnar på helger har blivit barnmat - på vardagarna känns det nästan som sovmorgon varje dag. 

Vi var bara ute i några timmar men vi fick se så mycket djur!! Underbart. Såg bland annat flera noshörningar, så efter endast lite mer än två månader i Kenya har jag nu lyckats pricka av hela "the Big Five". 

Hugo i sitt rätta habitat, njuter som vanligt mer än någon annan <333

Nairobi National Park gränsar precis till höghusen och allt som har med staden att göra. Kontrasterna var så häftiga, att spana på antiloper som denna ovan samtidigt som stadens siluett reste sig i bakgrunden. 

Även om Therese ser beundrandsvärt oansträngd ut så kan jag lova er att handen ständigt höll tag om vad man än kunde hitta med ett krampaktigt grepp. De skumpiga vägarna resulterade i en del mörbultade revben - men det är inte något som en safari inte är värd.

Även om Maasai Mara var friare och mäktigare på många sätt och vis så kunde vi komma otroligt nära djuren här vilket var väldigt häftigt. Det här lejonet låg och vilade precis nedanför bussen. Det ilskna ansiktsuttrycket är i själva verket en gäspning i megaformat. 

Bensträckare och skrattpaus. 

Det finns ingen bättre vy utanför fönstret än denna. <3

Lagom till brunchen var vi tillbaka på internatet och steg in i matsalen samtidigt som flera andra kom precis från sängen. Tänk ändå, vad man kan hinna med innan klockan 11 på morgonen. Snacka om att ta vara på dagen. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas