Tilde Bergström

Naivasha Relay

Igår hade ett starkt gäng på ca 15 pers här på internatet ställt klockan på 5 för att delta i den 8.4 mil långa stafetten Naivasha Relay, från Nairobi till Naivasha. Att sova ut länge på helgerna är lite utav en bristvara här på SSN, men vad gör det när man får vara med om alla dessa häftiga upplevelser? Elsa var åtminstone glad ändå!

Under dagen fick vi se så mycket mer av Kenya! Mina vyer vidgas för varje dag som går. Naturen är otroligt vacker och varierande.

Coach Herminator kör sergernäven i luften efter första sträckan.

Så underbart glada och peppade!!! Vronkiz och EllenPellen <333

Som ni ser så var stämningen på topp. Vi åkte bussar mellan startpunkterna samtidigt som en från varje lag sprang, och vid varje målgång stod alla och peppade, skrek, sjöng och hejade på de tappra löparna. En annan bidragande faktor till den festliga stämningen var möjligtvis de kopiösa mängderna öl som många deltagare hällde i sig under loppets gång. Från klockan 6 på morgonen tills loppets slut vid 7 på kvällen... ;-) Ambitionsnivån var varierande då vissa riktigt spänstiga kenyaner sprang 5 kilometer på en kvart samtidigt som andra lunkade efter med en öl i varje hand. Men den skiftande farten spelade ingen roll, alla hade bara roligt!

Våra hjältar var ju helt klart dessa två småkillar som spurtade förbi de flesta elitlöparna till kenyanernas stora förvåning. 

Förrutom vacker natur så träffade vi på så många barn! 43 % av Kenyas befolkning är mellan 0-14 år gamla. De flesta är otroligt glada och vinkar glatt när man springer förbi. Under en av mina sträckor fick jag till och med sällskap från en liten kille under en lång tid. Samtidigt undrar man hur deras livssituation ser ut när den vinkande handen snabbt förvandlas till en vädjan om mat. Man känner sig otroligt maktlös när man hade velat göra så mycket mer än man kan. 

!!!

Lycka! Och Veronica, vilken kämpe, som spydde 6 gånger på grund av illamående men ändå bestämt skulle ta sig igenom hennes sträcka. Eloge!

Såhär fräsch kan man ju vara, efter 1 mil i sol, svett, damm och regn. Vi fullkomligt bodde i smuts under det här dygnet, men jag har lärt mig att älska det. Det är la härligt! 

Dagen efter, med en stel och mör kropp, vaknade vi upp i denna grönskan bland apor, flodhästar och myrinvasioner. Campinglivet har blivit vardag här i Kenya. 

Nu är jag hemma, ordentligt duschad och sådär härligt seg i kroppen. Mycket kan hända på 24 timmar i Kenya, och jag blir helt glad när jag tänker på att allt detta numera är en del av mina minnen och upplevelser. Naivasha Relay bjöd på skratt, svett och fest, i den härligaste av blandningar. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas