Tilde Bergström

december 2015

Det är fredag, jag har inga lektioner (!!!) och jag kom på att det aldrig blev av att jag skrev om december när jag skulle resumera mitt första halvår här i Kenya. So here we go: 

December var ganska lugnt när det kom till utflykter, men en lördag vandrade vi på Ngong Hills i våra vandringskängor, som en första förberedelse för Mt Kenya. Varje kväll i december spenderades i proppfyllda rum med julsagaläsning, julkalendern, googledocs-undersökningar som fick alla att kikna av skratt, secret santa och om man hade riktigt tur; uppträdanden av Pastorn och Systern (aka Vronk och Amanda). Trots att dagarna var (relativt) varma så hade kvällarna en riktig decemberkänsla med julstjärnor och tända ljus. Jag var sjuk i typ en vecka men när det var dags för lucia på ambassadörens resident proppade jag mig med alvedon för att få ta del av glögg och lussebullar. När det började närma sig skolavslutning ordnades det en julmiddag för alla gymnasieelever, folk uppträdde, det visades filmer, nomineringar utsågs och jag blev "halvårets friluftare", som den fjällvandrare jag är. 

Efter skolavslutningen tömdes internatet rätt så snabbt och jag och Märtha vandrade runt, gjorde misslyckade kladdkakor i kopp (som fick hela köket att ryka) och väntade ut tiden. Jag satt och skypade med Louise när det ringde på kenya-mobilen och jag hör pappas röst som säger; "gissa vilka som står och skriver in sig vid gaten nu?". Lyckan!!!! SPrang, kramades, grät. Resten av december äventyrade jag med familjen; safari i Tanzania, översvämmade floder och dammiga bilresor, julafton mitt ute på savannen, jacuzzi-varmt hav på Zanzibar, kryddsafari, Stone Town, kokosnötter och december som blev januari på en strand under stjärnorna. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas