Tilde Bergström

Mt Longonot

Lördag morgon var det frukost 06.00 för avfärd mot Mount Longonot. Om mindre än två veckor (!!!!!) ska vi nämligen bestiga Mount Kenya så detta var obligatoriskt för att träna benen // gå in kängorna // svettas sönder. 

"Minst två liter vatten, annars får ni inte följa med upp" sade Per, så Elsa var förberedd. 

Mt Longonot är en gammal vulkan och efter att ha kämpat oss upp för den branta stigen stod vi äntligen på kraterns kam. Då fattades bara att ta oss runt hela kratern. Här ser ni högsta punkten (för övrigt högre än Skandinaviens högsta punkt) där vi skulle förtära vår uttjatade medhavda pastasallad. Måste dock erkännas att den smakade förvånansvärt gott efter att ha svettats sig runt en halv vulkan.   

Vilopaus med benen dinglande ut över kraterns kant. Här ser man också den typiska outfiten för dagen; shorts tillsammans med tjocka strumpor och vandringskängor. 

Ibland var det så smalt att man nästan kunde se kraterns kanter slutta ner på båda sidorna om stigen och ibland var det så brant att man behövde båda händerna för att dra sig upp. Det var varmt, svettigt och jobbigt. Men också jäkligt kul!!! Och så fantastiskt vackert. Var och varannan sekund utbrast Hugo eller Tobbe något i stil med "AHHH det här är så häftigt!!!" och jag kunde bara le och hålla med. 

Mina värsta fiender och bästa vänner. Pålitliga och stabila. Men ändå så jäkla sköna att ta av efter 6 timmars vandring. 

Tröjor, skor, ryggsäckar, ben och ansikten; allting var ingrott i damm när vi slutligen kom ner igen. Damm och svett. Och brännande muskler. Så jäkla härligt ändå. När man känner att man har kämpat. 

Lyckan!!! Bussen var mer än välkomnande med sina säten som lät ben och fötter vila, men ändå lyckades vi hålla energin uppe såpass att Matilda dansade och sjöng sin väg ner den sista biten. 

Jag älskar det här. Kenyas vackra natur. Mina vänner som kämpar vid min sida. Mount Kenya kommer antagligen vara pissjobbigt och ashärligt. Utmattande men jäkligt kul. Jag ser fram emot det. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas