Tilde Bergström

en sammanfattning från badet

Just nu ligger jag i badet och svettas, med säkerhet det bästa badet jag tagit någonsin. Hett tips om ni verkligen vill njuta av ett bad är alltså att slita ut kroppen helt på en festivalvecka. Lovar, finns inget bättre.

Det hela började tidigt förra lördagen då jag, Märtha och Elsa satt på 06.26 tåget mot Stockholm där vi mötte Ella, Terre och Hanna och drog vidare till Malmö. Där anslöt Matilda och Amanda från Göteborg och slutligen var vi 8 tjejer som tog över alla sängplatser som fanns i vår kära vän Eriks hus. Erik bor på den yttersta spetsen av södra Sverige, och när man hänger där kan man bada i hav med maneter som är så varmt att det känns som utomlands. Varför Mallis när man har Skanör..?

På söndagen lämnade vi Erik och drog till Köpenhamn. Med våra stora ryggsäckar och försök till orientering med google maps och turistkartor kände vi oss som riktiga backpackers. Jag vill åka på riktigt!!! nu helst. Detta var som världens aptitretare. 

Vi såg fina hus..

drog runt på pizza..

poserade utanför vandrarhemmet..

och så det bästa; vi. såg. beyoncé. <herrejesus wooow har aldrig varit med om en häftigare konsert. så mäktig hon är queen b. Amanda beskriver den känslan bra

Efter en natt på vandrarhem i Köpenhamn tog vi återigen på oss ryggsäckarna och begav oss mot Emmaboda. Alltså på riktigt, roligaste jäkla veckan. Festivallivet sliter men är så jäkla guld <3333

Nästan 30 SSN:are återförande på festivalens bästa camp; camp Kenya, med dans och fest och snabbmakaroner och snodda brassestolar och konserter och rave hela veckan lång.  

såg Markoolio och Amanda poserade inne på bajamajorna

vi klädde oss mest i glitter, neonfärg och gnuggisar  

dansade vid kojan till kl 5 på mornarna och vaknade kl 8 every day pga bastu i tältet

badade i skum flera gånger om, om inte hos glowwbox så på joy's konsert

blev starstruck när vi träffade killarna från Movits, ojojjoj

träffade syssling och kusiner, gamla vänner och nya vänner och allmänt härligt underbara människor. Trots illaluktande bajamajor, skräp, skavsår, alldeles för lite sömn och torra mackor varje frukost så trivdes jag såså bra. för trots att jag inte varit på (h)emmaboda förut så kände jag mig verkligen "hemma igen", omringad av min kenya-familj och så. best life 

staggträsk

juli 2016

rörelsen.

stugan

Gillar stugan. 

Gillar båthusen och bryggan soliga dagar.

Gillar att äta popcorn och gosa med Alvar.

Gillar målarkläderna och lukten av målarfärg och att lyssna på sommarprat när man målar.

Gillar hemsjön och bastu och nakenbad. 

Gillar att bygga kojor.

Gillar alla middagar och brasor på gården och skogen. 

Gillar att få tid att måla och rita och läsa. 

Gillar stugan. 

mer london!!

Här kommer lite mer London!!! Från kameran

Utsikten från balkongen. Eller balkong och balkong... krånglade mig ut genom fönstret till nå slags utrymme på en fots beredd med en mur som jag knappt kunde se över, där det uppenbarligen inte var meningen att man skulle stå.. Men... balkongen!!! 

Mami <33 I det här rummet låg vi och svettades som grisar för AC var tydligen inte en grej och elementen som var inställda på bastuvärme gick inte att ändra på..

såklart <333 Här köade turister i två timmar för att få posa vid vagnen. Lärde mig också att man kan jobba som personen som står bakom dessa turister och slänger upp Gryffindor-halsduken när någon tar bild så det ser ut som den flyger.. mitt nya drömjobb <3

låtsades att jag fattade men fattade ingenting alls.. behöver mer matatu i mitt liv

vill bo!!!!

blir så lycklig av såpbubblor!!!!! älskaar

mm d va det... herrrååå

Kenya

En film från året i Kenya

Ofta så är Kenya alltid där. En liten värk som finns där i hjärtat. Jag trodde att tårar och värkande hemlängtan skulle gå över efter två veckor eller så. Men det är som att den alltid finns där, och ibland känner man den inte alls men ibland bubblar den upp till ytan och då måste man ringa Mattis och prata om saknad. Prata om att bo tillsammans och att kunna ta för givet att man träffas och lever och umgås varje dag, om att sakna de där små små grejerna som kanske börjar försvinna från minnet och hur läskigt det är att saker försvinner. Sakna att varje sekund var värdefull för varje sekund var en del av vårt stora äventyr. 

Men ibland så är det inte där alls. Man är mitt uppe i nuet, i saker som är bra här, eller i saker man ser fram som kanske inte alls har med Kenya att göra. Och då blir det jobbigt av just den anledningen, för det gör ont att tänka att det största som hänt en kanske inte alltid kommer vara det största. För jag minns ju så väl att när jag var där, så var det det enda som fanns. Sverige var avlägset, inget annat spelade någon roll. Jag försöker greppa tag om den känslan för jag vill inte att den ska försvinna, eftersom Kenya fortfarande är så jäkla stort. Samtidigt måste jag också släppa taget om den där känslan, kanske lite i taget, om något annat stort ska kunna ta över, något som är nu på riktigt. Känslan av att Sverige är en dröm som man snart ska vakna ur börjar sakta men säkert övergå i känslan av att Kenya är en dröm, den underbaraste bästa drömmen någonsin, men en dröm som blir mer och mer avlägsen. Och den övergången gör ont. Så jäkla ont. För inget har gett mig så mycket som Kenya har. Det är jobbigt att sakna men det är nästan ännu jobbigare att inte sakna. Det är så skrämmande, att i vissa stunder inte sakna det största i mitt liv. Det som var allt. Är allt? När jag ser filmen kommer tårarna upp och hjärtat värker över det som inte längre finns, men också över det jag fick och det jag är så otroligt tacksam och lycklig över.  

när Hugo och Tobbe håller i kameran

03-07-16

smått&gott

Som ur en lösgodispåse kan man med mobilbilderna plocka ut lite smått och gott från sommarens små händelser. 

En mamma som fyller hink med jordgubbar och en glittrande sjö och glittrande kajak från någon dag när jag tog mig ut och paddlade. Precis vid huset!!! Sicken lyx. 

Tobias och Hugo på Stockholms gator. När vi var på fotografiska och fascinerades av Nick Brandt, kollade i skivbutiker, provkörde Jakobs nya racercykel (supersvart supersnabb) och jag och Hugo blev starstruck när vi såg Maria Montazami på stan. 

Rasmus som målar konstverk i ansiktet och så Mårten, min stjärna till vän. 

När Elsa, Hugo och Tobbe hängde i Vreta!!!! Vi var på båten mest hela tiden, vilket på bilderna ser ut som en äkta sommaridyll men som också innebar livsfarliga äventyr på hala klippor och alldeles för långa ofrivilliga simturer i alldeles för kallt vatten. Men!! vi klarade oss, såklart. Räddade av bastuns värme i sista sekund. 

Och så till sist det godaste smågodiset i godispåsen; när man upptäcker att Hugo gått loss på min mobil. Gottigt!!!

24/6

Det som hann fastna på kameran på midsommar innan den glömdes bort på någon hylla... 

London

Tre dagar i London med mamma och lillsis. Snittade 20 000 steg om dagen vilket är synonymt med möra ben. Stora gator med stora affärer, små gator med kartor från 1700-talet och Harry Potter-utställningar, mat, metro, museum, Fantomen på Operan, människor som strömmar in och ut från alla möjliga håll och kanter. Iskall dusch i skållhett hotellrum, afternoon tea som man bör osv osv. London helt enkelt. 

midsommar genom mobilen

Hej hopp hallå!!!! Har precis kommit hem från London och insåg att jag inte varit så bra på att uppdatera här sedan jag kom hem till Sverige. Jag startade ju den här bloggen med endast mitt Kenya-år i tankarna, så nu när det är slut har jag inte riktigt vetat vad jag ska med denna till. Inga mer helgsafaris eller poolbad i monsunregn eller Love School-besök att förgylla denna blogg med, inget mer SSN-liv att skriva om för att minnas. Men livet kan ju vara fint ändå och äventyr kan komma i former av både stora och små, så medan orken fortfarande finns kanske denna blogg får leva lite längre. 

Midsommar var ju nu ett ganska bra tag sedan, men värt att minnas ändå!! För det är lite det den här bloggen är till för tror jag, för mig, för att minnas. Jag bor inte längre i Kenya men min Kenya-familj bär jag för alltid med mig och de har fortfarande en otroligt stor del i mitt vardagliga liv. Under midsommar-helgen vallfärdade familjemedlemmar från Skåne, Göteborg, Uppsala och alla möjliga hörn av Stockholm för att samlas hos Tobbe. Vi tog fasta vid gamla traditioner som hemmagjorda kransar och små grodorna, men skapade också våra egna, med uppträdande av Pastorn & Systern (hallå ni har väl hört!!!!), Jakob som midsommarstång, en helvegansk midsommarlunch och quiz av Mattis. Annat som inkluderades var nakna nattbad, Magnus Ugglas hus och dans till Silvana Imam. Förhoppningsvis var det den första av många midsomrar att komma som vi firade tillsammans <3

Göteborg genom mobilen