Tilde Bergström

Mt Suswa // del 1

När vi kom hem från Kisumu på fredagseftermiddagen var det bara att direkt packa om väskan, för tidigt på lördagen var vi en mysig liten grupp på 10 pers som tillsammans med Tomas skulle bege oss till Mount Suswa. Det ska erkännas att jag var lite smått otaggad efter att ha varit på resande fot hela veckan, men oj så värt det var!!

När vi kom fram till vår campingplats rusade alla direkt till kanten för att häpna över utsikten. Vi bodde alltså på kammen av en krater och naturen var fantastisk. 

Här åt vi de flesta av helgens måltider, för vad är en bra matplats om inte en sten vid kanten av ett stup? 

Anledning #159 till varför Lydde är den coolaste personen jag känner. 

Vårt fina toaträd, på Tomas initiativ... 

Efter lunch satt vi i bussen igen då vår guide Ruben skulle ta med oss till fladdermusgrottor. 

Grottor alltså!! Jäkligt coola grejer. Här brukade babianer ha örådsmöten och inne i mörkret fann vi färskt leopardbajs och fick veta att leoparderna minsann brukade hänga runt där i grottorna...

Pga den otroligt starka ammoniaklukten och dammet/bajset/flugorna som flög runt där i luften så fick vi dessa som skydd. Såg väl ut som något omslag till Grey's Anatomy eller Dr House. 

Att vandra i fladdermusgrottorna kändes som att gå på världens mjukaste sandstrand, men det var alltså ett decimetertjockt lager av pulveriserat fladdermusbajs som våra kängor klampade runt i. 

När man riktade ficklamporna uppåt möttes man av denna syn. Grottornas väggar och tak var i princip mer fladdermöss än sten... 

Dammet som syntes i ficklampans sken.. 

Det var jäkligt skönt att komma ut och kunna andas normalt igen men grottorna var också så häftiga att jag aldrig ville lämna. 

Back to camp och det enda vi gjorde resterande dag/eftermiddag/kväll/natt var att äta. Grönsakswok, chokladbananer, pinnbröd, grillad ananas, s'mores, popcorn - allt gott man kan komma på med andra ord. Och mellan tuggorna var vi tvungna att springa fram och tillbaka mellan tälten som ständigt höll på att blåsa bort... 

Fortsättning följer!

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas