Tilde Bergström

stugliv

uPPsala

Nu vart de lov. Mjarååå. Gammal skit som alla hört förr men SATAN VAD SNABBT tiden GÅR. Kan man få andas elllleer. Men det är ju okej, längtar till vår. Har varit några sådana där solglasögon-hänga-vid-ån-dagar men idag vaknade man till snöslask igen :---) 

haha orkar inte att jag skriver om vädret nu också... Om att man längtar till våren men så kommer snön och knackar på när man minst anar det och oj vad härligt att det börjar bli lite ljusare. Som vARENDA jävel som bor i detta land pratar om hela tiden. Exakt sådana grejer som när vi bodde i Kenya ba *tänk hur man kunde bry sig om att prata om sådana oväsentliga grejer vad tråkigt livet var i sverige va* och så hamnar man tillbaka där ändå. aja

Har många härliga dagar ändå! Mår gött. Dessa två bilder ÄR uppsala. Domkyrkan i "vår"sol och gränges på pallen. 

Går upp 5.15 varje morgon för att jobba. Slutar jobba, pluggar, sover. Intressant tillvaro mmm. Men ärligt orimligt hur många lärare som bestämde sig för att ha uppsatsinlämningar, prov och redovisningar precis efter lovet. Och så GA då. Imorn blir det stugan dock! hörs hej

Britney survived 2007. You can handle today.

Tisdag! Känns som fredag vilket inte är så där jättebra tecken för att orka med den återstående delen av veckan.. imorgon har jag sovmorgon iaf! En bristvara i mitt stundande liv, så den ska det njutas av. 

Idag sken solen på husväggarna. Hade nästan glömt hur solen såg ut... Sorgligt det där egentligen, kylan klarar jag men utan solen är det så.. grått. Så det var ju härligt att få se den kika fram! Tappade bort mitt busskort gjorde jag idag också. Ändå imponerad över hur länge jag lyckades hålla kvar i det, på högstadiet försvann ju skåpnycklar och busskort var och varannan vecka. 

På torsdag åker Elsa tillbaka till skibum livet i Kanada (något avundsjuk jaa :---)) så idag hade mina uppsalagäris å jag pizza- och vinmiddag hemma hos damen i fråga. Mycket bra grej. Diskuterade klimatfrågor (inspirerad av Leonardo di Caprios dokumentär "before the flood" som jag såg här om dagen, se den!!!) och allmänt livets stora frågor som man ju lätt gör med nära vänners sällskap. Kom fram till att livet är rätt bra ändå, även när det finns saker som inte är så bra. För det är ju ganska ohållbart att ständigt gå och längta efter nästa steg, eftersom det steget med största sannolikhet också kommer vara både bra och dåligt. Det är så livet är. Bra och dåligt. Hela tiden. Och det är bra. 

Elsa drack te ur denna mugg och jag tänker att det får vara mottot framöver. 

Ta hand om er vänner! 

6 feb

fragment; på toppen av världen

21 september 2016

"Ett färgat liv, ett liv med liv. Vi stod högst upp i världen. Lyfta av äventyret, spänningen, allt det nya, av vårt mod. Sammanbundna för alltid, band på andra sidan jorden knyts starkare. Sverige fanns inte men ändå sitter jag här nu. Längtar ut i världen samtidigt som jag vill vara här nu. Vill befinna mig på platserna som känns utom räckhåll, återigen ha Sverige på avstånd. Vi var störst i världen. Nu är vi små och utspridda. Var det vi som var stora eller var det Kenya?"

tove en onsdag

Toves kille är bortrest så jag och hon flyttade in i hans lägga för en natt. 

Gick dit efter skolan och satt vid matbordet för plugg. Drack te och snackade skit. Men fick också lite plugg gjort faktiskt! Tror kanske inte jag kommer dö av gymnasiearbetet trots allt! Tjoho!

Sedan förflyttade vi oss till köket och slängde ihop ett litet mästerverk ba sådär. Glömde sätta på fläkten så det blev immigt överallt men det var bra för det blev varmare och vi frös. 

Hur dejtigt?? Vi bara pratade och pratade som det ju blir när man inte hängt på ett tag. Sedan somnade vi i samma säng och vaknade och åt god frulle innan våra vägar skiljdes mot varsin skolbyggnad och jag tänkte att med henne kan jag leva.