Tilde Bergström

tokarnas paradis

       

 

en torsdag

En torsdag när man slutar skolan innan lunch måste man ju passa på att hitta på något. Till exempel åka till Stockholm med handikappad skidåkare, möta upp Lydia och äta dödsgod lunch på Chutney, köpa billiga böcker på stadsmissionen (som ska läsas efter de 500 andra böckerna i bokhyllan som väntar på att läsas...) och dricka te i casa de Jofs. Prata om stort och smått och bli varm av tanken på att dessa tjejer finns så nära i mitt liv. 

tapenad å vin

Elsa har gått och blivit 20. Jäkligt gammal. Eller ja, systemet-gammal åtminstone. Hon bjöd in till vinkväll med matlagning å tända ljus å tapenad som förtärdes samtidigt som vi lagade maten och smuttade på vinet. Aldrig känt mig så vuxen. Mycket härlig kväll var det. 

swe>> ke 

Jag och Hugo borstade tänderna tillsammans, just like the good ol' days. Kolla vad långt Hugos hår blivit förresten!!! Riktig tarzan. 

Apropå tandborstning så vill jag bara ta ett ögonblick för att minnas dessa bilder. När jag, Terre och Amanda fick någon idé att vi skulle borsta tänderna med nya personer på internatet varje kväll och ta selfies till det?? Fredde och Tompan alltså, saknar </3

Vaknade vid 6-tiden imorse i Elsas soffa och det kändes som jag inte hade sovit en blund... pallrade mig iaf upp och iväg till jobbet. Speciell känsla att gå genom städer så tidigt. Uppsala 06:52. Ingen vaken. Spår från natten som varit ligger utspridda på gatorna i form av tomma flaskor och donken-påsar. Allt är tyst. 

cleo är en bo$$

mina tjejer assss

debaser 23:41

jullov

Vet inte varför jag gör det här ens men.... hej! Det är 2017. Jag hade jullov. 

Firade jul på ett nytt ställe utan speciellt mycket traditioner och regler, vilket var så skönt. Är inte så mycket för traditioner. Kittelfjäll var vi i!! Farbror har startat restaurang. Åk dit vettja. Jag spenderade mina dagar med kusinhäng, vindrickande och skidåkning med Acke som fjällguide - vilket allt som oftast slutade i att skidor och bräda fick åka av och bäras för att undkomma stup å sådant. 

Inte så värst mycket att klaga på. 

Åkte hem till Uppsala och blev väl uppvaktad av mitt bästa danscrew på White Thunder Night. Bra nattkäk också. 

Varvade jobb med skridskoåkning å fika. 

16 blev 17 och det skålades i champagne. Kände väldigt lite över årsskiftet. Äsch! Kom fram till att mitt nyår ligger vid sommaren typ. Då sker förändringarna. 

Lagade den här maten :''-) Såg star wars med pappa och åt pizza i sthlm. Och jobbade ännu mer. 

Sedan styrde kosan till fjällen igen!! Inget man kan få för mycket av direkt. 

Klarblå himlar och 25 minusgrader. 

Älskar fjällen så mycket??? Naturen, bergen, snön, att åka bräda, underställ, tår som tinar, varm choklad. Blir typ avundsjuk på mig själv när jag ser dessa bilder.  

Kom hem från stugan till en Veronica som hade tagit sig in i vårt hus och välkomnade familjen Bergström. Lycka att få sova med henne. Lagade pangfrukost åt oss innan vi mötte upp Märtha och besökte Elsa på ackis. Elsa som egentligen borde vara i Kanada just nu, men som jag är så glad att jag får hänga med, även om det är under olyckliga omständigheter... 

det var det sista jullovet från skolan någonsin 

hopp hej