Tilde Bergström

blåbyen

Att komma till denna lilla stad kändes som att försöka ta sig till världens ände. Efter flyg till Luleå och övernattning hos kusinerna, tågkaos och buss från Boden till Narvik (satt för övrigt och gapade hela vägen från Kiruna till Narvik pga SÅ VACKERT) och två bussar från Narvik till Sortland hade jag nästan två dygn senare lyckats förflytta mig från Uppsala till lille blåbyen. 

Nu har jag varit här i två dagar, jag har jobbat å lärt mig göra cappucino, americano och moccachino (ändå bra gjort för en som aldrig dricker kaffe), jag har sprungit i världens vackraste natur, jag har lagat vad jag tror kommer bli min basföda dessa månader (pga. billigt men ändå gott); havregrynsgröt och linsgryta. Jag skypeat med la familia, vronkiz och Tove å Sara (Sara som är att tacka att jag ens e här!!!), gråtit lite vilket jag tror kanske är oundvikligt första natten när man åker själv till ett annat land mvh tidigare erfarenhet. Men mest mår jag bra faktiskt! Mitt rum är basically en madrass på ett golv men det är mysigt, och i vardagsrummet står en julgran som är helt brun för den har stått där sedan 2013 (????). Imorn är jag ledig och då ska jag kanske vandra!!! Blev ju ändå utnämnd till halvårets "friluftare" i kenya jag menar en måste ju leva upp till sin titel. 

Blåbyen är för övrigt ett smeknamn på Sortland. I början av 2000-talet var det någon konstnär som fick någon idé om att måla hela staden blå, så nu är det jättemycket blått här. Fint!! 

over n out 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas