Tilde Bergström

torkade bönor & white russians

Vardagen hörrni! Har varit här i en vecka nu och börjar bli något sånär hemmastadd. Lär mig nya grejer på jobbet varje dag, jämför kg-pris mellan olika mataffärer för att hitta det billigaste av det billigaste och spenderar timmar med att titta på lightroom/photoshop-tutorials på youtube. Köpte gymkort FÖR 799 kr PER MÅNAD vad i helvetteeeeee NORGE. Kompenserar det snorigt dyra kortet med att endast köpa torkade bönor sådär så man måste lägga de i blöt i 10 timmar och sedan koka i typ 50 min, om det inte är höjden av att vara **ekonomisk** så säg mig. No more bönor på burk för min del. Men jag har så mycket TiD så ska verkligen utnyttja gymkortet och gå på massa roliga pass och så. Lägenheten, jobbet, mataffären och gymmet ligger alla inom en radie på ca 3 min vilket är så jävulskt skönt. Skillnad från att cykla två timmar till å från jobbet varje dag i Uppsala. 

Hade också någon slags breaking point med Sebastian för några dagar sedan då han lagade pasta till oss och bjöd på vin och vi diskuterade allt från politik till klubbar i Berlin. Väldigt bra för nu är det inte längre som att "bo hos en främling" utan mer chill. 

Går också långa promenader för att **titta på naturen**. Har blivit mystant deluxe.

dra mig baklängesss

Hittat min drömbil. 

Denna vecka bor vi dessutom tre i lilla lägenheten. Ena kocken har semester så en vikarierande kock, Honsa, är här för veckan och slaggar på vår soffa. Han är typ 40 år, från Tjeckien och brukar jobba sommarsäsong i Norden och sedan drar han hela vintern och jobbar på ställen som Sri Lanka och Bali. Härnäst ska han till Nya Zeeland. Tydligen återkommer han nästan aldrig mer än tre säsonger till samma ställe för "life is short, I don't have time to see the same places over and over again". Ballt. En fun fact är att nästan ingen på jobbet är från Norge. De är från Frankrike, Tyskland, England, Portugal, Tjeckien, Etiopien och Eritrea. Och så lilla jag från Sverige. 

Igår kväll såg vi The Big Lebowski och drack white russians för Honsa vart SÅ glad när han såg att Sebastian hade den på DVD och tydligen var det båda deras favoritfilm of all times. 

Nu ska jag krypa till kojs. god NAtt

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas