Tilde Bergström

two jack lake

Turkosblått vatten. Svettigt varmt på land, bitande kallt i sjön. Bergstopparna fortfarande snötäckta, en spännande kontrast när man ligger och solar i bikini. Så fort det är varmt och soligt packar vi bilarna och beger oss mot någon av dem alla sjöarna runt omkring Banff. Mack-matsäck, uppblåsbara båtar, solstolar, frisbees, högtalare. Någon läser, någon sover, några spelar fotboll och någon flyter runt på en madrass mitt på det blåa. Vid Johnson Lake kan man paddla båtarna till andra sidan, klättra upp på ett träd som sträcker sig ut över vattnet och svinga sig med repet som någon har knutit fast i trädets topp. När man är längst ut från trädet, så högt upp som möjligt, släpper man. Varje gång jag klättrar upp i trädet och vinglar med barfotafötter på barken skakar händerna och jag tänker 'nej det här kanske jag inte ska göra'. Men jag gör det ändå, varje gång, och när kroppen omfamnas av det kalla vattnet och hjärtat pumpat av adrenalin tänker jag 'det här ska jag göra igen'.  

Det är sommar nu. Saker förändras. Några har lämnat. Andra är kvar. Vi bor inte längre på ett berg. Vi har alla olika jobb. Jag delar ett hus med Bree, Will och Felix. Vi inreder med konstiga grejer från second hand-affären. Har filmkvällar fast Will och Bree oftast somnar innan filmen har kommit halvvägs. Utan snö får man hitta på andra grejer än att åka snowboard. Vi bestiger berg, badar i sjöar, campar. Går på bio, har familjemiddagar, klättrar på klättergymmet. 

Saker förändras. Blir något nytt. Vintermånaderna ligger fint paketerade nära mitt hjärta. Alla minnen, vänner, motgångar, skratt.  Allt det där som får en att växa, utvecklas, bli mer och mer den man är. Sommaren ligger utbredd framför oss. Det är dags att skapa nya minnen, nya vänner, nya äventyr. Och jag känner mig mer hemma än någonsin. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas