Tilde Bergström

Kanada: oktober 2018

Nu är det lite mer än två veckor kvar av mitt visum här i Kanada. Den 22a oktober lämnar jag. 365 dagar blev det exakt. Det trodde jag nog inte innan jag åkte hit. "En skidsäsong", tänkte jag. Nu känns det som något så mycket mer. Ett helt år, olika hem som har skapats, resor, all snowboardåkning, 3 olika jobb, blivit bilägare, skrattat, gråtit, njutit, levt. Och människorna. Det är ju oftast det som betyder mest. Vänskaperna som finns kvar för livet. Allt det som har delats tillsammans. Kärleken som skapats. 

Tänkte försöka mig på någon slags recap av året som gått. Kolla tillbaka och minnas lite. Inte allt kanske men ändå. Vi ser hur det går. Här kommer oktober 2018. 

Den 22a oktober (tror jag? eller 23e) förra året satte jag mig på ett plan mot Kanada. Minns att jag kunde se klippiga bergen när vi flög över dem och blev alldeles pirrig. Och att jag hade tre stolar helt för mig själv. 

Var i ett regnigt Vancouver tillsammans med ett gäng andra svenskar och skaffade SIN-nummer och bankkonton och allt sådant. 

Gick på museum och såg storstaden. 

Sedan åkte vi 15 timmar buss till lilla bergstaden Banff. Bodde på hostel, minns att jag mötte Mark där och vi gick och klättrade tillsammans. Köpte ny bräda. Mötte även Basti som erbjöd en plats i hans bil upp till Sunshine nästa dag. 

Och så flyttade jag upp på ett berg. Hade nog första jobbdagen där sista oktober, var lite struligt med mitt jobb först men hamnade till slut i Chimney Corner. Och började så smått lära känna alla i korridoren och så.  

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas