Tilde Bergström

januari månad

Vips så var det snart slut på januari! Lite såhär har det sett ut i våran lilla by. 

Över jul och nyår jobbade vi väldigt mycket. Kul! Samt bra för våra privata plånböcker och restaurangen. Men som resultat är detta typ de enda två bilderna jag tog mellan jul och 9e januari. Hände liksom inte så mycket utöver jobb äta sova. Detta var i alla fall på nyårsafton. Vi jobbade fram tills 10 kanske, sedan öppnade jag och Felix en flaska bubbel. Gick ut på vägen vid 12-slaget och såg fyrverkerier, sedan gick vi och lade oss hahah. Gissar att många hade en lika lugn afton det här speciella året. Oss passade det i alla fall perfekt, vi var trötta och skulle upp igen nästa morgon till jobbet. 

Nästa bild var som sagt tagen den 9e januari för att; Elsa och Jack hade kommit på besök!!!!!  Timingen var perfekt, vi hade precis fått de första lediga dagarna på några veckor och de lyckades också få de första dagarna på ett väldigt stort snöfall. Att ha vänner på besök och få åka puder tillsammans är ju dubbel lycka. 

Några väldigt fina dagar med några väldigt fina människor<3333 Elsa som extremt flitig doktorstudent avbröt skiddagarna något åk tidigare än oss andra för att plugga in livräddande kunskaper medan vi andra tog en öl. Jack hade planerat ett otroligt uppskattat matschema samt handlat alla nödvändiga råvaror för att ge oss utsökta måltider varenda dag. Om kvällarna spelade vi Bang och Catan och fick lära känna nya sidor hos varandra som bara brädspel kan locka fram... och så mysigt att skrota runt i underställ tillsammans, äta frukost och göra gemensam yoga with Adriene i vår minimala lägenhet. Äsch underbart bara. 

När Elsa och Jack åkt sprack himlen upp och vi gav oss ut på jakt efter orört puder från den senaste dumpen. 

Blev inte besvikna. 

Det här med att man hinner med att åka bräda i både soluppgång och solnedgång på samma dag. Blir tårögd så fint :')

Var också ute i längdspåret och det var inte fult det heller! 

En dag när jag var ute och åkte bräda själv kom någon fram och sade "du ser ut som du vet vart man hittar bra snö, får jag hänka på dig?". Självklart sade jag, även om jag inte vet om jag är särskilt fenomenal på att hitta bra snö. Denna någon var Simon, och nästa dag bestämde vi oss för att gå på topptur vid Grönfjäll tillsammans. Simon pekar med sin stav vart han tycker vi ska gå. En stund senare sitter vi i en snösoffa vid sagda mål och dricker kaffe. 

Jag och Felix fick testa våra nya leksaker; snöskor! Inte helt dumt, även om Simon såg ut att glida fram ganska mycket lättare än oss med sina topptursskidor. 

Vi tog oss bara upp till trädgränsen för att undvika lavinrisk, men fina träd var det. 

Två åk blev det på Grönfjäll. Även om åken i sig inte var bättre än vad man kanske kan hitta i liftsystemet så var det en så himla fin dag. Att kunna gå upp, vart som helst, utan liftar och så, helt i naturen. 

Kände mig fylld av energi! Och taggad på fler liknande äventyr. 

En annan dag hyrde jag och Felix skidor! För mig var det första gången på kanske 5-6 år i alla fall? Kändes som det satt i! Var kul även om det var tydligt att bräda är det jag är mest bekväm med nu. För Felix var det första gången någonsin. De första åken i knappliften var det många svordommar på vägen ner... men sedan började det lossna lite haha och han blev mindre frustrerad och mer ivrig. Jag tyckte han var så gullig när han körde sina svajiga slalomsvängar. 

Mellan den 20e och 23e januari kom det ungefär 125 cm nysnö. Det var.. som inget jag någonsin sett tidigare. Även folk som bott här i många år säger att det är helt unikt. Vi var såklart överlyckliga!!! På torsdagen fick vi en helt otrolig heldag med väldigt lite folk i systemet. Sedan kom helgen och massa folk (med Kittelfjäll mått mätt) och vi skulle jobba. Men vi hann ändå med en del åk på morgnarna och.. det kändes verkligen som man skulle drunkna i snön haha. Helt galet. Bilden till vänster är våran ytterdörr. Jag hade gått till jobbet vid 4 och skottat hela entrén. Kom tillbaka vid 9 och det var helt igensnöat. Till höger är när snön hade slutat falla och vi behövde gräva fram Blue. 

Avslutar detta inlägg med två fina utsikter från berget. Kram! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas