Tilde Bergström

Kategori: Allmänt

emmmaBODA 2o17

Emmaboda firade 30 år, camp kenya firade 2. Vi var tillbaka second time around och starkare bättre å snyggare än någonsin. Emmaboda mitt happy place alltså hjärta hjärta <3333. Att man med grov sömnbrist och billig öl och grisiga camps kan må så jäkla fint ändå. Där folk ser det bästa hos varandra och ser alla som vänner, där man kan stanna någon varsom bara för att få en kram. Ingen är fel och man får bara vara. Måla sig med glitter och dansa tills benen spricker. Nu är emmaboda kanske slut så vi får se vart nästa festival-äventyr kan tänkas bli. jag älskar det iaf 

(obs obs undantag från allt det braiga är de VIDRIGA jävla män som tar för sig av kvinnors kroppar utan samtycke ni kan dööööö)  

fågel

Pappa fyllde 50 för ganska länge sedan nu men det tåls fortfarande att firas, så i torsdags kidnappade vi honom efter jobbet och for till Öland med våra vänner. Där skulle vi ****fågelskåda** men jag kan fortfarande inte skilja på en enda art förutom kanske papegoja och flamingo och ingen av de såg vi. Den här lilla fina skulle ringmärkas och sedan kommer den flyga någonstans långt bort, kanske Kenya. Kanske kommer Hugo å Jakob åka på safari och se en liten fågel och kanske kommer den ha varit på Öland. small world 

Skock-skiva!

Vad gör man i kräftskive-tider när ca alla i gänget är veganer? Man styr skock-skiva såklart!!! (Kronärtsskock-skiva för er icke allmänbildade). 

Helst på ett landställe vid havet med ett kök som detta. För maximal feeling liksom. 

Sätt grabbarna på grabbgörat!!! Hugga ved. (skjjjj). Var dock lite rädd att en yxa skulle hamna i en knäskål precis som på farbror Kurt. Men ville ju ha ved till den vedeldade bastun! Hade nästan kunnat offra någon av deras knäskålar för lite bastubad. 

Vi åt massor av göttigt käk (kudos till Elsa, Märtha och Hanna som hade planerat och styrt upp allt det). 

Fram med sangrian och Ellas mojitos. 

Skål! 

Se så fint. Elsa hade (såklart) skapat och printat snaps-häften med Tusker-visan och Jambo Bwana och T.O.M. en egenkomponerad visa som bl.a. innehöll en vers om Tobbes spya. Vi skrålade och åt, spelade pingis (det fanns ett pingisrum!!!), bastade, blev utelåsta (förlåt igen Ella) och sådant som man gör med sina bästaste vänner på en skock-skiva. 

Någon gång där på kvällen sprang Hugo fram till högtalaren och deklarerade högt och tydligt att nu skulle det minsann bli allsång till Hallelujah (Jeff Buckley) aka den GRÅTIGASTE låten någonsin. Jag tittade på mina vänner som skrålade i Buckleys höga toner och lutade mitt huvud mot Hannas axel och grät nog faktiskt lite. Jag kände sådan glädje och kärlek till dessa människor. Och nu ska vi spridas ut, i Norge, Kenya, Malta, Nepal, Island. Stockholm, Lund, Malmö, Göteborg, Uppsala. Men det känns ändå ganska fint att veta att vi kan finnas världen över, men de kommer alltid vara mig nära. 

ornö

Sommaridyllen, grill skärgård å kvällssol. 

välkommen frihet

Så stod vi där. Med mössorna på huvudet och leenden på läpparna. Ekporten pulserade av förväntan. En tuta som ljöd och sedan sprang vi ut och det var över innan jag ens fattade att det hade hänt. Knuffades åt sidan, ut i folkvimlet i jakten på en skylt med mitt namn. 

Flaket, visselpipor, billig öl och människor som på uteserveringar, vid övergångsställen och på gatorna som skrattade och vinkade till oss. Vi var euforiska, oövervinnerliga. På toppen av allt. 

Studenten hände. Det var väldigt roligt. Men mer än så kändes det faktiskt inte. Jag var redo. 

 

solen är här, värmen är här, livet är tillbaka!

29 dagar till studenten

nu händer det 

jag springer dit! 

 

vardagslajf

Denna vecka har jag:

-Jobbat fyra dagar av sju

-Sett Kattes uppsättning av musikalen RENT

-Bubblat i Toves nya bubbelpool och tjötat om livet

-Ölat med mitt kenyakid EllenPellen

-Köpt interrail pass för sommarens tågluff (!!!) 

-Blivit mer än halvvägs färdig med gymnasiearbetet

-Läst ut två böcker 

 

uPPsala

Nu vart de lov. Mjarååå. Gammal skit som alla hört förr men SATAN VAD SNABBT tiden GÅR. Kan man få andas elllleer. Men det är ju okej, längtar till vår. Har varit några sådana där solglasögon-hänga-vid-ån-dagar men idag vaknade man till snöslask igen :---) 

haha orkar inte att jag skriver om vädret nu också... Om att man längtar till våren men så kommer snön och knackar på när man minst anar det och oj vad härligt att det börjar bli lite ljusare. Som vARENDA jävel som bor i detta land pratar om hela tiden. Exakt sådana grejer som när vi bodde i Kenya ba *tänk hur man kunde bry sig om att prata om sådana oväsentliga grejer vad tråkigt livet var i sverige va* och så hamnar man tillbaka där ändå. aja

Har många härliga dagar ändå! Mår gött. Dessa två bilder ÄR uppsala. Domkyrkan i "vår"sol och gränges på pallen. 

Går upp 5.15 varje morgon för att jobba. Slutar jobba, pluggar, sover. Intressant tillvaro mmm. Men ärligt orimligt hur många lärare som bestämde sig för att ha uppsatsinlämningar, prov och redovisningar precis efter lovet. Och så GA då. Imorn blir det stugan dock! hörs hej

Britney survived 2007. You can handle today.

Tisdag! Känns som fredag vilket inte är så där jättebra tecken för att orka med den återstående delen av veckan.. imorgon har jag sovmorgon iaf! En bristvara i mitt stundande liv, så den ska det njutas av. 

Idag sken solen på husväggarna. Hade nästan glömt hur solen såg ut... Sorgligt det där egentligen, kylan klarar jag men utan solen är det så.. grått. Så det var ju härligt att få se den kika fram! Tappade bort mitt busskort gjorde jag idag också. Ändå imponerad över hur länge jag lyckades hålla kvar i det, på högstadiet försvann ju skåpnycklar och busskort var och varannan vecka. 

På torsdag åker Elsa tillbaka till skibum livet i Kanada (något avundsjuk jaa :---)) så idag hade mina uppsalagäris å jag pizza- och vinmiddag hemma hos damen i fråga. Mycket bra grej. Diskuterade klimatfrågor (inspirerad av Leonardo di Caprios dokumentär "before the flood" som jag såg här om dagen, se den!!!) och allmänt livets stora frågor som man ju lätt gör med nära vänners sällskap. Kom fram till att livet är rätt bra ändå, även när det finns saker som inte är så bra. För det är ju ganska ohållbart att ständigt gå och längta efter nästa steg, eftersom det steget med största sannolikhet också kommer vara både bra och dåligt. Det är så livet är. Bra och dåligt. Hela tiden. Och det är bra. 

Elsa drack te ur denna mugg och jag tänker att det får vara mottot framöver. 

Ta hand om er vänner! 

tove en onsdag

Toves kille är bortrest så jag och hon flyttade in i hans lägga för en natt. 

Gick dit efter skolan och satt vid matbordet för plugg. Drack te och snackade skit. Men fick också lite plugg gjort faktiskt! Tror kanske inte jag kommer dö av gymnasiearbetet trots allt! Tjoho!

Sedan förflyttade vi oss till köket och slängde ihop ett litet mästerverk ba sådär. Glömde sätta på fläkten så det blev immigt överallt men det var bra för det blev varmare och vi frös. 

Hur dejtigt?? Vi bara pratade och pratade som det ju blir när man inte hängt på ett tag. Sedan somnade vi i samma säng och vaknade och åt god frulle innan våra vägar skiljdes mot varsin skolbyggnad och jag tänkte att med henne kan jag leva. 

en torsdag

En torsdag när man slutar skolan innan lunch måste man ju passa på att hitta på något. Till exempel åka till Stockholm med handikappad skidåkare, möta upp Lydia och äta dödsgod lunch på Chutney, köpa billiga böcker på stadsmissionen (som ska läsas efter de 500 andra böckerna i bokhyllan som väntar på att läsas...) och dricka te i casa de Jofs. Prata om stort och smått och bli varm av tanken på att dessa tjejer finns så nära i mitt liv. 

tapenad å vin

Elsa har gått och blivit 20. Jäkligt gammal. Eller ja, systemet-gammal åtminstone. Hon bjöd in till vinkväll med matlagning å tända ljus å tapenad som förtärdes samtidigt som vi lagade maten och smuttade på vinet. Aldrig känt mig så vuxen. Mycket härlig kväll var det. 

swe>> ke 

Jag och Hugo borstade tänderna tillsammans, just like the good ol' days. Kolla vad långt Hugos hår blivit förresten!!! Riktig tarzan. 

Apropå tandborstning så vill jag bara ta ett ögonblick för att minnas dessa bilder. När jag, Terre och Amanda fick någon idé att vi skulle borsta tänderna med nya personer på internatet varje kväll och ta selfies till det?? Fredde och Tompan alltså, saknar </3

Vaknade vid 6-tiden imorse i Elsas soffa och det kändes som jag inte hade sovit en blund... pallrade mig iaf upp och iväg till jobbet. Speciell känsla att gå genom städer så tidigt. Uppsala 06:52. Ingen vaken. Spår från natten som varit ligger utspridda på gatorna i form av tomma flaskor och donken-påsar. Allt är tyst. 

cleo är en bo$$

mina tjejer assss

debaser 23:41

jullov

Vet inte varför jag gör det här ens men.... hej! Det är 2017. Jag hade jullov. 

Firade jul på ett nytt ställe utan speciellt mycket traditioner och regler, vilket var så skönt. Är inte så mycket för traditioner. Kittelfjäll var vi i!! Farbror har startat restaurang. Åk dit vettja. Jag spenderade mina dagar med kusinhäng, vindrickande och skidåkning med Acke som fjällguide - vilket allt som oftast slutade i att skidor och bräda fick åka av och bäras för att undkomma stup å sådant. 

Inte så värst mycket att klaga på. 

Åkte hem till Uppsala och blev väl uppvaktad av mitt bästa danscrew på White Thunder Night. Bra nattkäk också. 

Varvade jobb med skridskoåkning å fika. 

16 blev 17 och det skålades i champagne. Kände väldigt lite över årsskiftet. Äsch! Kom fram till att mitt nyår ligger vid sommaren typ. Då sker förändringarna. 

Lagade den här maten :''-) Såg star wars med pappa och åt pizza i sthlm. Och jobbade ännu mer. 

Sedan styrde kosan till fjällen igen!! Inget man kan få för mycket av direkt. 

Klarblå himlar och 25 minusgrader. 

Älskar fjällen så mycket??? Naturen, bergen, snön, att åka bräda, underställ, tår som tinar, varm choklad. Blir typ avundsjuk på mig själv när jag ser dessa bilder.  

Kom hem från stugan till en Veronica som hade tagit sig in i vårt hus och välkomnade familjen Bergström. Lycka att få sova med henne. Lagade pangfrukost åt oss innan vi mötte upp Märtha och besökte Elsa på ackis. Elsa som egentligen borde vara i Kanada just nu, men som jag är så glad att jag får hänga med, även om det är under olyckliga omständigheter... 

det var det sista jullovet från skolan någonsin 

hopp hej

✖ ✖ ✖

✖ krossSaA ☻☺☻ aLLa ☻☺☻ FÖnstEEer ✖