Tilde Bergström

Kategori: Kanada

fernie

I tisdags bar det av på äventyr. Jag, Bree, Alison och Casey fyllde Brees bil till sin absoluta max med brädor och hjälmar och boots och väskor. Och en stor matlåda fylld med indisk dal som Bree stoppade i min famn och sade "ta det försiktigt med den för locket går inte att sätta på". Sedan körde vi iväg bland bergen i solnedgången, skreksjöng i bilen, kissade i snön längs vägkanten och peppade inför de kommande dagarna. 

Efter x antal felkörningar tack vare Alisons fantastiska vägbeskrivningar anlände vi hit, till legendary fernie. Checkade in på ett halvsunkigt hotell med tre dubbelsängar bredvid varandra och somnade till kanadensiska masterchef på tv:n. 

Nästa dag mötte vi upp med detta supergäng av tjejer i backen. 

Fyfan vad tjejer är det bästa som finns<3

För några dagar sedan fick fernie 50 cm snö över en natt, och även om det mesta var ganska uppåkt vid detta laget så fanns det fortfarande bitvis med puder att hitta, en härlig omväxling efter bristen på snö sunshine haft detta året. 

Den kvällen promenerade vi ut i fernie och hamnade på en mysig liten japansk restaurang, drack sake, åt sushi och pratade om livet. 

Nästa dag var det ut i backen igen!! Denna dag vräkte snön ner, varje gång man åkte ner för att sedan komma upp med liften igen hade ett nytt lager puder lagt sig över backarna. 

Denna dag hade även killarna anlänt, och de hade hyrt ett airbnb precis vid backen. Efter en välbehövlig gemensam nap i hotellrummet körde vi upp bilen och blev bjudna på middag av Mark och Arnie som hade lagat åt alla<3 Sådan familjekänsla. 

Fredag morgon behövde vi TYVÄRR köra hem igen vilket sög då det snöade 20 cm över natten hahah... men men. Det vägdes upp en del av att vi stannade vid några naturliga hot springs och badade iaf! Så vackert och harmoniskt, man bara parkerade bilen och promenerade ner och där mitt i ingenstans fanns en pool formad av stenar med den perfekta temperaturen på vattnet. 

Nu är vi tillbaka hemma igen, med jobb och härliga -35 grader. Kommer bära dagarna i fernie varmt om hjärtat<3 kram

familjen på besök

det är lätt att glömma bort att sakna, när livet snurrar på och allt är spännande och händer här och nu och kärleken till nya vänner är så stark. men när något plötsligt kommer nära bara för en liten stund så påminns man om hur långt borta det är. när ni lämnade restaurangen kunde jag inte sluta gråta och jag gick in på badrummet och torkade ögonen hela tiden och försökte se presentabel ut för gästerna. det var dock fint hur alla förstod, alla som också lämnat nära och kära långt borta för en dröm om äventyr. de kramade och gav choklad och torkade mina tårar. 

tack för att ni är tryggheten. och kärleken. för att jag kan vara här och veta att jag har en familj som älskar mig och stöttar i allt. som saknar mig men som är glad över äventyren jag får bära med mig. tack för middagarna och att upptäcka sunshine på nytt genom era ögon och att få se nya platser tillsammans. när vi kramades i restaurangen och de spelade vår låt så ville jag gå sönder av tanken på att inte veta nästa gång jag får krama er igen, men inget gör mig heller lyckligare än att just ni är min familj. älskar er oändligt.