Tilde Bergström

Kategori: Utflykter & Resor

Flororna

I norra Uppland finns ett naturreservat vid namn Flororna. Dit kan man en sommardag ta med sina slitna gympadojor och lunch och vandra lite. 

Efter lite mer än en timmes bilkörning var vi framme, jag, pappa och våra fina familjevänner. 

Vi gick genom skog...

...och myr. 

Spanade efter fåglar. 

Så grönt !!!

Sedan hade vi lunchpaus. Pastasallad med oumph!

För pappas del hamnade det mesta av lunchen på marken... 

Freddie. 

Efter en liten regnskur letade sig myggen fram. Men alltså detta måste ju vara den godaste doften av alla!? Kan lukta på det hur länge som helst. Så mycket barndom. 

Grönt å skönt. Behöver andas lite naturluft emellanåt för att fungera. 

 

analog: spanien

Har äntligen framkallat min första analoga rulle! De första bilderna togs redan i okt/nov förra året, när jag och Tove var på mini-resa till Spanien. Förbered er på en bomb av analoga inlägg. 

skidhelg

Förra helgen drog jag, Tobbe, Hugo, Jakob och Lydia upp till Björnrike för några dagar stugliv. Tänkte visa hur det såg ut med en blandning av mobil- och kamerabilder!

På fredag förmiddag kom de körandes från Sthlm och hämtade upp mig i ett soligt Uppsala. Med en smockfull baklucka och med oatly+skidor i takboxen begav vi oss iväg. Tobbe och Lydde turades om att sitta bakom ratten (var mäkta imponerad över deras grymma bil-färdigheter!!) medans vi andra åt kakor, lyssnade på hög musik och körde en och annan uganda-rwanda inspirerad lek. Max-mat i Gävle och 20 renar i Sveg och sedan var vi framme. 

Tobbe och Hugo kastade sig direkt på middagen och vi andra gjorde tappra försök att värma upp stugan med brasa. 

Oklart vad de lagade? Lydia sa att det såg ut som "något Faiza hade kunnat göra..." men det var mat och vi var hungriga. (och okej killar det smakade ganska bra!!!

 

På lördagen var det upp i ottan och ut i backen som gällde!!

himla härligt gäng detdär alltså <33

Det hade snöat hela natten och solen lyste. mkt bra dag med andra ord

Dock var det en hel del plusgrader vilket gjorde att den nykomna snön satte sig som tungt klister, något som gjorde Lydia aningen frustrerad haha.. 

Fast ändå väldigt glad <3

Lördagskvällen spenderades med en uppgraderad version av gårdagens gryta (taco-krydda löser allt), rappakalja och öl. 

På söndagen blåste det så sjukt mycket, flera av de längre liftarna stängdes av. Ganska lugnt för oss som ändå ville chilla i parken hela dagen. 

För fyfan så kul det var där! Ett par riktiga vurpor och en och annan blåtira kom till, men hey jag och Lydde satte våra första rails på brädan och var så jäkla nöjda! Plus också för att kunna sätta sig i backen och bara imponeras över alla grymma åkare som satte hopp som fick mig och Lydde att tappa hakan. 

Sedan packade vi ihop stugan och chillade på verandan en stund innan vi tog bilen tillbaka mot storstäderna. 

Och så var plötsligt en väldigt bra helg till ända. Tur att jag får se min älskade bräda igen om mindre än två veckor!

stugliv

Björnrike

Familjen å jag drog till stugan förra helgen. Mycket bilåkande i förhållande till skidåkning men oj så värt. Eftersom Kenya som bekant inte har så mycket av just snö så var det över ett år sedan jag var i fjällen, vilket jag tror är mitt längsta uppehåll någonsin. Älskar älskar älskar känslan av första åket med brädan <333 och mer blir det till jul!!! Fjällen gör mig lycklig. 

älgsafari

I 18års-present av Tove fick jag ÄLGSAFARI. Alltså!!!! safari med älgar! Älskar henne

Det var så himla härligt. Att sitta på en kärra dragen av en traktor och titta på dessa fantastiska djur. 

Lyssna på Leffe som gosade med älgarna som om det var hans familjemedlemmar. 

Försiktigt klappa.

Fota med kameran, vilket det nästan inte känts som jag har gjort sedan Kenya. 

Har ju nästan bara sett älg innan på bilresor genom Norrland när man halvsover i baksätet och pappa plötsligt skriker "ÄLG!!!" och så ser man ett horn skymta 100 meter bort. Nu var de såhär nära!!!! 

vackra djur. tack tove <3

españñña

Salsa tequila corazon weheeey!!!! Jag, Tove och två billiga flygbiljetter mot en stad innehållande lite mer färg än uppsala för en helg. 

Vad gjorde vi i spanien då? Typ åt. Här åt vi smoothies och frukt köpt av världens mysigaste farbror som bjöd på gratis fikon och clementiner. 

och lite mindre instagram-vänliga bilder. Hör ni det barn!!! Verkligheten ser inte ut som instagrams redigerade flöde!!! 

här hade vi ätit upp

Här var vi påväg att äta VÄRLDENS STÖRSTA pizza. Självutnämnde den till vinnare i guinness world records. 

här åt vi inte! här promenerade vi på en pir

Frida och Tove visade mig alla deras smultronställe i staden som var (och är) deras hem. Som denna utkiksplats!

Dansa gjorde vi också mycket! För det är det roligaste som finns. 

längst bak i taxin

Åk till spanien och ät och dansa vettja!!!! Delar med mig av ett livsråd som jag fått av guru: skolka så mycket du bara kan, snart kommer du inte gå i skolan längre och då kommer du inte ha det nöjet längre. hej svejs! 

mer london!!

Här kommer lite mer London!!! Från kameran

Utsikten från balkongen. Eller balkong och balkong... krånglade mig ut genom fönstret till nå slags utrymme på en fots beredd med en mur som jag knappt kunde se över, där det uppenbarligen inte var meningen att man skulle stå.. Men... balkongen!!! 

Mami <33 I det här rummet låg vi och svettades som grisar för AC var tydligen inte en grej och elementen som var inställda på bastuvärme gick inte att ändra på..

såklart <333 Här köade turister i två timmar för att få posa vid vagnen. Lärde mig också att man kan jobba som personen som står bakom dessa turister och slänger upp Gryffindor-halsduken när någon tar bild så det ser ut som den flyger.. mitt nya drömjobb <3

låtsades att jag fattade men fattade ingenting alls.. behöver mer matatu i mitt liv

vill bo!!!!

blir så lycklig av såpbubblor!!!!! älskaar

mm d va det... herrrååå

London

Tre dagar i London med mamma och lillsis. Snittade 20 000 steg om dagen vilket är synonymt med möra ben. Stora gator med stora affärer, små gator med kartor från 1700-talet och Harry Potter-utställningar, mat, metro, museum, Fantomen på Operan, människor som strömmar in och ut från alla möjliga håll och kanter. Iskall dusch i skållhett hotellrum, afternoon tea som man bör osv osv. London helt enkelt. 

Göteborg genom mobilen

Göteborg

Göteborg // juni

Nog för att det suger att några av ens bästa vänner bor så långt bort som i Göteborg, men en bra sak är ju att man då kan hälsa på dem. Planka spårvagn tre dagar på raken, bada i havet, sova 7 pers i ett rum på urblåst luftmadrass, gå på museum, göra lerskulpturer och äta frukost i växthus. Så fort jag hittar nog billiga tågbiljetter kommer jag igen!!!!

första sista

En sista lång safarihelg. Sista gången vi åkte timme efter timme i bil på skumpiga, illamåendeframkallande vägar. Sista gången vi stannade på den där utkiksplatsen vid Rift Valley. Sista gången vi bodde i safaritält med gigantiska skalbaggar vid toan och jag somnade med Veronica och Matilda i sängar bredvid. 

Sista gången jag stod med safarivinden i håret och åkte förbi zebror, giraffer, gnuer, elefanter, bufflar och antiloper. Sista gången jag lyssnade på "Circle of Life" samtidigt som solen går ner över savannen. Sista gången vi steg upp klockan halv 6 på morgonen för att vara ute samtidigt som solen går upp och djuren vaknar. 

En sten som markerar gränsen mellan Kenya och Tanzania. Konstigt ändå, det där med länder. Att det har bestämts att här är ett land och här är ett annat. När grässtråna ser exakt likadana ut och man så lätt kan gå från det ena till det andra. 

Terre med en fot i Kenya och en i Tanzania. 

Låt Erik presentera för er: Savage Van

Tompan SÅHÄR glad när han plockar fram ett paket Digestive.

Lydde och Jakob <3

Lermålningar och lerkrig och bara massa lera!!!! vad annars

veronicaaa med leraaaa

Och lejon!!!! Vi såg så många lejon. Tre honor med sju busiga ungar var ju det bästa <3

De klättrade hoppade lekte gosade mjauade och det var nog det sötaste jag någonsin sett 

Det var antagligen den sista gången. För i år. 

Men jag kommer tillbaka. 

UGANDA RWANDA 2016 (bonus version)

Här är den!!! Efter otaliga tjat från bl.a. Tobias har jag nu färdigställt en liten film från några av de bästa dagarna i mitt liv. Bonus version dessutom haha, welcome 2 my crib special <333 enjoy 

en helg i Nakuru

Med fyra timmars sömn i kroppen åkte vi tidigt i lördags morse mot Nakuru för en helg med safari. 

Skillnaden mot andra helgsafaris vi gjort var att vi denna gång inte bodde i tält utan på ett litet hostel inne i Nakuru. Jag och Ver delade Betlehem B, mm bättre rum och rumskompis får man leta efter. 

Här kunde man äta chips, läsa bibeln, bli inlåst, lyssna på hög musik, duscha och bajsa och snacka tillsammans. "All the males among the priests may eat it. It is most holy.", läste Elsa när Veronica bad om att få en liten bön till hennes bajj. På kvällen åkte vi in till stan och åt middag på mysig kinesisk restaurang med nudlar som tog två timmar att göra. Ahh Kisumu-känslor i form av f r i h e t. Bara en sådan liten sak som att få vandra själva på gatan när det är mörkt. 

När vi inte var i stan var vi i nationalparken!!! Åkte buss genom grön savann, sov, lyssnade på musik, värmdes av sol, spanade giraffer och noshörningar och stannade lite här och var för utkiksplatser och vattenfall. 

Oklar fight mellan Erik och Tobbe...

Erik och Hugo? Rose och Jack? 

Hugo i cylinder av något slag

Elsa fantastiskt glad efter att ha uträttat sina behov på ett typiskt Kenyanskt hål haha 

Jag gillar <3333

10/10 scuba divers 

fem sinnen

29 mars // Kigali // Rwanda

Vad ser jag? Jag ser slitna skolböcker som barn lämnat i tron att de skulle få gå i skolan fler gånger. Jag ser en stor blodfläck på väggen i kyrkan där spädbarn blivit slagna till döds genom att man upprepande gånger dunkat de små huvudena mot tegelstenarna. Jag ser rader av små, små kranier, många med sprickor och hål på diverse ställen, vissa brända. Liv som borde funnits än idag. Stulna framtider.

Vad hör jag? Jag hör vår unga guide med gråten i halsen berätta om hur hennes pappa blev bränd levande. Hon var ett barn – och hennes pappa blev mördad.

Vad smakar jag? Jag smakar saltet från mina tårar som okontrollerat rinner ner över läpparna och in i munnen.

Vad luktar jag? Jag känner lukten av instängdhet, något gammalt och unket. 

Vad känner jag? Jag känner ett hjärta tungt som sten och ett stigande illamående som får mig att vilja spy, springa ut och rymma från allt detta. Men vi måste lära oss, och vi måste påminnas. För de här personerna hade ingenstans att fly, trots att de inte hade någon anledning att dö.

Glöm aldrig; folkmordet i Rwanda.